Sunday, August 5, 2012

Mimpi orang yang kita suka





Assalamualikum..^^

Baca tajuknya macam mimpikan orang. Ya “ orang” tu mesti la kita fikir lelaki. Dah nama tajuk pun “mimpi orang yang kita suka”. Hmmm tapi tak. Bukan. Nope!
Selalu  orang mimpikan pakwa ke, ex pakwa ke atau apa apa yang mengujakan dalam hidup. Tapi apa yang aku mimpi ni serius tak sangka dan aku rasa pelik. Haha

Hanis Zalikha

Huh? Macam pernah dengar? Kan. Aku pun macam pernah dengar.
La.. sapa la tak kenal dengan nama besar macam tu kan. Artis blogger. Sekarang dah jadi pelakon da.
Tibe tibe sebut nama dia kenapa ek?
Dia la orang yang aku maksudkan.. aku mimpi Hanis zalikha. Yes Hanis Zalikha. Hanis Zalikha. HANIS ZALIKHA.  Amek kau caps lock-.-“
Aku pun sendiri  tak tau kenapa. Termenung jugak aku sampai seminggu dok fikir kenapa sampai aku termimpi pasal dia.peliks.  peliks. peliks. Peliks.

Korang mesti nak tahu kan apa yang aku mimpi pasal dia kan.Dalam mimpi tu..
Aku nampak Uitm Segamat=mungkin sebab dekat sangat dengan aku
Aku nampak lecturer halls=lecturer hallnya persis macam lecturer hall aku je..-.-‘
Aku nampak  banyak orang yang aku tak kenali
Dalam mimpi aku tu.. Hanis Zalikha bersama kawan kawannya yang club ten tu duduk dalam satu kumpulan dalam lecturer halls. Tetiba aku datang tegur diorang. Tiba tiba je aku terus jadi mesra~~ dengan diorang.disebabkan terlalu bising kerana beramas mesra-.- kitorang dimarahi lecturer dan suruh kitorang GET OUT!!!!!!!!!!!!!!!

Huh. Get out la dengan muka tak tahu malu. Dah suruh get out pun kitorang still bising lagi kat luar. Time habes lecturer masuk balik kelas dan duduk balik kat tempat yang sama. Barang still tak berubah.sebenarnya selepas lecturer tu suruh kitorang GET OUT!!!! Dia cakap jangan masuk   lecturer hall ni lagi.
Tapi Hanis Zalikha sebagai ketua club ten. Degil dan mahu lepak lepak lagi dalam lec hall yang sama. Meja yang sama. Can imagine?? Huh? Huh? Tak paham? Hehehe

Dah nama pun mimpi. Ya. Aku pun sendiri tak paham dengan mimpi mimpi aku sendiri. Bukan ini je. Dengan semua mimpi mimpi yang aku alami. Keadaannya terlalu pelik. Terlalu pelik untuk diterima akal. Tak logik dan tak terjangka.

Since aku mimpikan Hanis Zalikha aku ada baca dalam 1 blog ni yang dia sekarang dah berlakon. Dalam “Memberku Hawa”  dan ada dalam 1 filem. Aku lupa. Tapi bunyiknya macam kelakar. “Gangster Celop” ya. X salah aku la. Hehe
 
Dari dulu aku memang adore dengan Hanis zalikha. Teringin nak jadi macam dia. Tapi kita tak boleh jadi macam orang lain , macam yang kita nak. Ya aku dah belajar tu lama dulu. Dan kena terima hakikat diri ini yang sedia ada.tapi tak salah nak jadi macam dia. Tapi kalau semua orang nak jadik dia.. siapa nak jadi kita. Kan?? ^^
Sudahlah pandai, kaya, rambut cantik, model lagi, pelakon da sekarang,muka cantik, tinggi, kurus. Hahaha she  looks  just perfect. Sapa tanak jadi macam dia kan... rezeki masing masing.. untungla..~~

p/s=Oleh kerana aku adore sampai terbawa bawa mimpi ,aku baru je donlod siri “memberku hawa” sampai episod 4.yang lain belum ada   dalam youtube. Sapa dah donlod??

21 comments:

cik Dil said...

amboii..sakan dia mimpii..ehhee

Pocket said...

camana sis download youtube?

mimpi sidia yang glamer..
pocket jarang, pasal currently
yang pocket suker pun luar negara,
abih takkan nak bayangkan selena gomez datang bersaing kat tepi pocket masa stop kat traffic light kot kan..
adehaaaiiii:D

dia naik kris lagii!! :D heheh

ascil.punye.lah said...

heshhhh mimpi hanis siap hahhh.cun ohhh dia tuu.

Cik Asma BLuppy said...

minat sampai masuk dalam mimpi ek?
kihkihkih

shahrazali said...

emmm....nak jgk la mimpi hanis zalikha ni.....hehehe....

dia dah berlakon dah ek.....teringin nk tgok..

~SaL IjOu~ said...

mimpi kdg2 mmg x masuk akal..tp tu yg syoknya..x dpt jumpa kat dunia realiti..dpt jumpa lam mimpi pun jadi la,kan~ ;)

adore n ambil apa yg positif dari dia utk perbaiki hidup kita,why not..~ =)

khairul akmal bin azman said...

mimpi hanis zalikha je..
mimpi la mak jemah ke..
gegege..

Cikgu Ma said...

dia berlakon citer apa ek?

si robot comel said...

hamboi mimpi sama keknis.
camne rupa uitm segamat cantik tak? hehe

Yaya Azura aka Naz Azra said...

wah..mimpi geng ngn org glemer tu....nnti slp har bulan adik pulak yg glemer.mn tau kn rezeki msg2

Namee Roslan said...

tu maksudnya dah kemaruk sangat dah tu sebab tu smpai mimpi !! hehe :D takpe as long as bukan mimpi yang bunuh2..haha

hazanis said...

kita lak pernah termimpi yuyu zulaika...hehe

salam follow..:P

Anonymous said...

Excellent blog! Dο you hаvе аny helpful hints for aѕpiring wгiterѕ?
I'm planning to start my own website soon but I'm a little lοst on eѵerything.
Woulԁ уou ѕuggest stаrting with a fгee platfoгm liκe Woгdpreѕs or go fοr а paid οption?
Thеre аre so many сhoices оut there that I'm totally overwhelmed .. Any suggestions? Cheers!
Look into my weblog ... loans for bad credit

Anonymous said...

Undeniably belieѵe thаt whiсh
you said. Yοur favorite justіfіcatіon
appеагеd to bе on the
net the simрlest thing tо bе аwаrе of.
Ι say to you, I definitely gеt irκed ωhile peоple think about worrieѕ thаt they јust don't know about. You managed to hit the nail upon the top and defined out the whole thing without having side effect , people can take a signal. Will likely be back to get more. Thanks
Here is my web page :: loans for bad credit

Anonymous said...

This paragгaph offerѕ сlеar idea in favor of
the neω ѵisitors of blogging, that in
fаct how tо do гunnіng a
blog.
my website - best payday loans

Anonymous said...

Hi to all, іt's really a good for me to go to see this site, it contains valuable Information.

Also visit my web blog - New Bingo Sites
Feel free to visit my blog post ... New Bingo Sites

Anonymous said...

Can you tell us morе about thiѕ? I'd want to find out some additional information.

Also visit my web blog: quick cash loans

Anonymous said...

I was гecommendeԁ this blog bу my сousin.
Ι am not ѕurе whether this post is wrіtten by him as no one else κnoω ѕuch detailed about my difficultу.
Υou're incredible! Thanks!

My webpage ... lose weight

QasehnyaRania said...

hihi...hari ni jam 3 ptg leh la kalau nak jumpa hanis zalikha kat wangsa walk KL

Anonymous said...

What а matеriаl of un-аmbіguіtу аnԁ ρrеserveness
of ρrecious familiarіty about unpгedіcted emotions.


my pagе ... payday loans

Mak Wardah said...

Salam kenal. Dulu akak baca jugak blog dia tapi sekarang akak dah kurang membaca and follow up tentang dia

Yang Tertarik

Yang menarik