Wednesday, April 10, 2013

Mimpi menyusukan bayi

Assalamualikum..^^

sedang aku menaip entry ni.. ada sikit rasa seram sejuk. hehe

seminggu   lepas.. aku bermimpi menyusukan bayi.. sebelum ni mimpi bayi. bayi tu kecil je. comel.^^
habes dari mimpi tu aku rasa seronok sangat. happy^^ dua tiga hari juga la.. aku teringat ingat pada mimpi tu. yela. mimpi baby..menyusukan dia.. rasa sayang. seronok. cuba kalau tu anak kita lagi seronok kan.. cuba bayangkan..^^

masa tu aku tafsir mimpi tu sendiri. aku ingat aku dah nak kawen kot.. ada orang nak masuk meminang kot. wa... BESTNYA....~ hah siap caps lock lagi tau. excited gila bila cerita mimpi aku ni pada orang lain. yela perasan nak kawen da. ini lah masanya. inilah masanya.. aku kawen jugak.. gitew -.-"

then 1 hari aku bukak facebook. tengok wall sendiri.. apa cerita warga facebook. masa tu tengahari. lepas tu aku tertarik nak baca 1 post ni.



arghhh!!
ni baru betul. PELAMIN ANGAN KU MUSNAH. sedih

seram pun ada jugak.. lepas tu terus lincah lincah google dengan menaip. "mimpi menyusukan bayi"
lepas tu... habes la semua cerita cerita terpapar. "terpapar" giteww. rupanya ramai  da orang perempuan mimpi macam tu..ingat aku sorang je.erk

tengok.. tak sempat habes taip lagi ayat. Google dah beritahu aku segala galanya..-.-"
semua cerita diorang dah khatam baca. macam nak baca banyak banyak kali je. risau ade. seriau pun ada.

dalam cerita diorang.. ada suruh pergi berubat dengan ustaz ustaz yang pandai handle masalah macam aku ni. tapi aku baru mimpi sekali. sekali je. kawan kerja aku cakap. maybe terbawa bawa kerja kot. yela.. aku kan kerja di wad nursery jaga baby. betul juga..

simptom simptom lain.. ada juga. tapi aku ingat biasa.. 

secara kasarnya   bila bermimpi menyusukan bayi petanda saka/telah disihir.

saka.
aku rasa tak mungkin.  macam tak je.. wallahulama..tapi tak boleh nak cakap jugak kan.

telah disihir?
memang tak la.. geli hati pulak. siapa lah yang nak perdajal aku. sebab apa? kenapa? tak da motif pulak rasa.hehe

sampai hari ni.. aku rasa diri aku ok ja. tiada benda pelik pelik aku rasa. alah macam tengok drama drama saka tu. ya. aku ok je. ok^^ tak da simptom berpanjangan. dan aku rasa ok je..

saja aku ceritakan kat sini.. mimpi ni ada dua sebab.mimpi hanyalah mainan tidur/ mimpi itu memang petanda.
atau aku cuma tak tahu nak tafsirkan. sebab aku rasa. tak mungkin dan memang takk la.

tapi tak tahu juga.. cuma orang orang nasihatkan pada aku supaya berjaga jaga dan be safely.
yes.. be safely

Bagi kaum wanita yang kerap bermimpi menyusukan bayi,itu adalah petanda yang anda sedang sedang diganggu jin saka.AndA disyorkan beramal membaca ikrar pemutus saka dan juga surah al jin ayat 6 21x tiap-tiap lepas solat secara istiqomah setiap hari,insyaAllah dalam seminggu anda akan berasa sedih seperti kehilangan sesuatu,petanda jin saka ingin meninggalkan tubuh badan anda ,insyaAllah... --urutdanrawat.com
insyallah.. korang pun doa doa kan la supaya aku tidak terjerumus dalam kancah saka menyaka ini. eh?

p/s=dalam hati sebenarnya seriau je..-.-"




19 comments:

Farah Waheda Wahid said...

seriau pulak baca sini..hu hu hu...setakat ni belum pernah lagi la mimpi pelik2... yup betul tu...better be safe...

||aLeaSaRa|| said...

wahhhh samalah akk br gak mimpi rs isnin baru2 ni mmg menyeramkan sbb akk jrg mimpi mcm tu.wpun dh ank 3 tp itu bknnya tanda akk nk dpt baby sorg lagi (pergh x mau ckplah tiga je he3).

mmg pernah bc kalau mimpi mcm tu kena shr,tp rs mcm x kot,hrp Allah ldgilah kita semua sekeluarga in shaa allah.

Hunny Kitty said...

pernah gak mimpi cenggini tapi buat dek je sudah~

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

moon pon pernah mimpi camgitu...

malah petanda yg lain2 pon ada gak...

mimpi menyusukan baby tu ada laa 2 kali kot..pastu mimpi org bagi ular, kena patuk ular, mimpi harimau, mimpi jatuh dari tempat tinggi tu banyak kali.. malah lebih teruk benda tu muncul dalam mimpi dan paksa moon terima dia jadi tuan dia... so scary.... sampai menangis moon masa bangun dari tido tu....

cuma satu je... jangan sesekali kita terima dia.... tolak mentah2...

dan....ada 2 sebab dapat gangguan..

sama ada saka... ataupun jin tersebut suka pada kita.. dia nak berkawan ngan kita..mungkin juga jatuh cinta pada kita...

biasanya moon amalkan bacaan ayat manzil setiap malam....

alhamdulillah..sekarang xde dah gangguan....

atiqa aris said...

banyak amalkan ayt kursi dan 3qul insyaAllah terlindung dari bnda2 halus mulus nih..take care dear:)

AuL Howler said...

scaryyy

banyak2 baca doa kak

Siti(zoey) said...

takpe,percaya pada Allah dan berdoa.dekatkan diri dgn Allah,isnyaallah takde apa blh ggu diri.

noly anna said...

hi.
i am blogwalking.if u want to be a glampreneur like me,do visit my blog http://nolyanna.blogspot.com/

zahidahwahid said...

malam tadi mimpi pasal menyusukan bayi.. huhuhu

jannah amsyar said...

dah 3,3 kali mimpi bayi..mimpi dukung byi n sayang sangat kat dia..mimpi susukan bayi la...mimpi dukung bayi sampai dia tertidur la..macam2...sebelum2 ni mimpi ular hitam yang sangat besar..ade la 3,4 kali mimpi binatang tuh...mimpi harimau, mimpi lembaga2 tu tak yah cakap la..mimpi jatuh tempat tinggi..mimpi rasa benda nak masuk badan..mimpi ade orang cakap kita disihir..mimpi ade orang nak bunuh kita..mimpi ade benda suh kita ikut dia..macam2.

Anonymous said...

Mmpi bayi ni pun ade 3 kategori..
If u mmpi menyusukan myb gguan sihir kot.
But if u mmpi memelihara/ menjage bayi akn dpt rezeki/ keuntungan..
Or if u mmpi tgk bayi or ank2 bmain akn dpt jodoh/ menikah dlm mse terdekat..

Anonymous said...

sebelum ne saya selalu mimpi bayi, mimpi dukung bayi..selalu sangat..lepas 2 amalkan ayat kursi & surah 3qul, dah x mimpi2 lagi..beberapa lama kmudian, mimpi balik, then..tiba2 mimpi ada anak & menyusukan anak...time bulan puasa lagi 2..saya rasa takut la..hmmm :(

Muhammad Farid said...

Tanya ustaz kazim elias kat fb dia..

Anonymous said...

salam.
bru mlm td sy mimpi nyusukan bby.
b4 this b4 puasa,sy mimpi kna patuk dgn ular tdung itam..
seramlah jgk sbb 2 ptanda sihr

ain ariff said...

Sy terbce blog ni pasal..smlm sy bru bermimpi spt akak ni..mule2 cri kt mr.google makne mimpi tu..tup3..npk blog ni..hurmm agaknyer sme tk klu dlm mimpi tu..sy rse sy nk menyusukan baby..tp tk bt lgi..bru nk mule la..rse mcm sy ni ibu yg nk memberi susu..boleh kongsi skit tk?

fiza said...

Saya pun baru je mimpi mlm td..huuu seriaunye @_@

Ety Sz said...

sy pn mmp mngusukn byi jgk,byk kli plk tu..mmp mainan tdur je..xde pape yg prlu drisaukan.��(sedapkan ati.huhu)

Anonymous said...

saya pun mimpi yg sama , seram sejuk jugak ,,, tp nak tenangkan hati buat dek jela ... huhuu

Anonymous said...

Saya baru je mimpi menyusukan bayi. Tp bayi tu sy kenal. Tp nk sedapkn hati ckp 'x kan la bulan2 puasa ada org nk sihir aku'? . Tp masa sebelum mimpi, waktu berbuka ada org hntr mknn. Org tu org yg x disangka2. Husband suruh bsangka baik je,mungkin org yg hntr mknn tu nk bebaik ngn kami sekeluarga. Hurmm..risau nye.

Yang Tertarik

Yang menarik